AP skjelver i buksene, og Klassekampen skriver om “flukt ifra Venstre”

Flykter ifra Skei-Grande sier klassekampen
Det er ikke overraskende at Klassekampen og andre røde skjelver i buksene etter at Venstre har lagt bak seg nok en selvmordsparagraf. Oppryddingen i Norges eneste sosialliberale parti fortsetter videre.

For ordens skyld. De Rødgrønne har nå vist i 6 og 1/2 halvt år at de på tross av flertall ikke har evnet noe annet enn å bruke masse penger på ingenting og byråkrati for å administrere dette ingentinget. Derfor sier Venstre NEI til AP og går for regjeringsskifte. Venstre ønsker en regjering med Høyre, Venstre og Krf, men hvis dette ikke viser seg styringsdyktig kan vi være med på å danne det parlamentariske grunnlaget for en mindretallsregjering mellom Høyre og FrP.

Og der vil Venstre gi støtte til sosialliberal politikk fundamentert i Venstres 10 liberale prinsipper (http://www.venstre.no/sentralt/organisasjon/artikkel/22960/).

For bakstreversk miljøfiendtlig fortidspolitikk kan Høyre og FrP gå til AP for å samarbeide om. Og dette er helt greit for Venstre. For det vil tydelig vise at FrP, Høyre og AP er ganske like og at endring til det bedre kommer ifra helt andre partier enn de. Heller tvilsomt at AP har lyst til å ødelegge den opparbeidede illusjonen om at de er markant forskjellige ifra FrP og Høyre.

Konklusjonen ut av dette? En stemme til Venstre er en stemme til regjeringsskifte, fremtidsrettet sosialliberal politikk som faktisk løser utfordringer istedet for å skyve de under teppet og en minimering av FrP’s gjennomslagskraft (reneste kinderegget!)

En stemme til AP derimot er en stemme til mer tiltaksløs pengebruk, mer overvåkning og en frenetisk jakt etter status quo i en verden hvor endringer ikke bremses ned, men aksellerer.

3 kommentarer til AP skjelver i buksene, og Klassekampen skriver om “flukt ifra Venstre”

 1. Fortsatt ikke lett å ta stilling til dette her; Ap med krf, v og sp hadde nok vært å foretrekke framfor H med frp, og v.

  Spørs om det blir så veldig spennende dette valget.

  Har følelse at venstre har en politikk som på mange områder er vanskelig å selge, ikke lett å forstå hvordan de skal få gjennomslag.

  Hadde vært fint hvis det var noen fornuftige alternativer å stemme på i valget, men dengang ei.

  • Korleis skulle det alternativt se ut?

   Eg synes venstres politikk er lett å selge. Men vi er ikkje gode nok til å få den ut til mange nok innbyggere!

   • Venstre kan jo samarbeide med sv, mange likhetspunkter på innvandring, miljø og kollektivpolitikk, religion osv. Er vel enige med sv i utenrikspolitikken også, så da er det vel grei skuring mot det nordiske kalifatet!